Nieuws

Dien uw aanvraag voor aanvullende subsidies in (Nieuwsflash)

Erkende SVK’s kunnen in aanmerking komen voor een basissubsidie als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Krijgt u de basissubsidie? Dan kunt u ook een aanvullende subsidie voor 15 november aanvragen.

Laatste promo voor de Sociaal Wonendag op 13 oktober

Zondag 13 oktober komt snel dichterbij! Die dag vieren we samen met de VVH en 40 sociale huisvestingsmaatschappijen 100 jaar sociaal wonen op de Sociaal Wonendag. De radiospots voor de promotie van de Sociaal Wonendag hoort u momenteel op alle Vlaamse radiozenders. Neemt u met een project deel? Turf dan goed de bezoekersaantallen en bezorg ze nadien aan de VMSW. Foto's van de dag zijn welkom op communicatie@vmsw.be voor het fotoverslag in onder andere Woonwoord.

Verplichte kwartaalrapportering kwartaal 3 ten laatste op 30 oktober 2019 (nieuwsflash)

Elk gesubsidieerd SVK is verplicht om ten laatste op de 30e kalenderdag van ieder kwartaal aan de VMSW te rapporteren. U stuurt uw rapportering ten laatste op 30 oktober 2019 naar de VMSW.
 

Gezocht: 30 recent afgestudeerde ontwerpers voor de meesterproef 2019 sociaal wonen

Met de Meesterproef willen we, samen met Team Vlaams Bouwmeester en VVH, recent afgestudeerde architecten en beloftevolle jonge kunstenaars de kans bieden om een publieke opdracht te realiseren. Hiervoor zoeken we nu recent afgestudeerde ontwerpers. Interesse?

Nieuwe functionaliteiten in Woningkenmerken (nieuwsflash)

Om de markthuurwaarde en de energiecorrectie te berekenen, voegt de VMSW nog enkele functionaliteiten toe aan de toepassing Woningkenmerken.

 

Nieuwe licentieprijzen SVK@Plus vanaf 1 oktober (nieuwsflash)

De VMSW paste de licentieprijzen voor SVK@Plus aan. 

Nieuwe directrice bij Nieuw Sint-Truiden

Vanaf 1 oktober is Daniëlle Starren de nieuwe directrice bij SHM Nieuw Sint-Truiden. Ze werkt nog tot 30 april 2020 in duo met de senior-directeur Georges Feucht, die daarna op pensioen gaat. 

Aanvulling: UBO-register: standpunt begunstigden en deadline (nieuwsflash)

De VMSW verstuurde deze ochtend een nieuwsflash met de verduidelijking van het standpunt van de FOD Financiën, over wie de uiteindelijke begunstigden zijn in een vennootschap. Het merendeel van de SVK’s hebben de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk.
 

Update energiecorrectie (nieuwsflash)

De VMSW verstuurde deze ochtend een nieuwsflash met de verduidelijking van het standpunt van de FOD Financiën, over wie de uiteindelijke begunstigden zijn in een vennootschap. Het merendeel van de SVK’s hebben de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk.
 

UBO-register: standpunt begunstigden en deadline (nieuwsflash)

Volgens de Europese antiwitwasregelgeving moeten alle vennootschappen verplicht hun uiteindelijke begunstigden registreren en publiceren via het UBO-register.

1345678910 Laatste