Nieuws professionelen


Nieuws professionelen

Nieuwe normen en richtlijnen sociale woningbouw

De VMSW vernieuwde haar normen en richtlijnen voor sociale woningbouw. In september en oktober vinden informatiesessies plaats. 

Brandveiligheid bij gevelrenovatie (nieuwsflash)

Het WTCB publiceerde een nieuwe uitgave over brandveiligheid na de gevelbrand van de Londense Grenfell Tower.
In deze publicatie vindt u een overzicht van de geldende regelgeving. Deze regelgeving is enkel van toepassing op nieuwbouw. De VMSW stelt daarom voor de volgende bepaling op te nemen in uw bestekken, in afwachting van nieuwe richtlijnen: Bij een gevelrenovatie van bestaande gebouwen is de geldende regelgeving over brandveiligheid voor nieuwbouw van toepassing.
 

Lees het zomernummer van Woonwoord

Het zomernummer van Woonwoord ligt in de bus!

Telefonische bereikbaarheid van de VMSW-medewerkers die Skype testen

Momenteel testen ongeveer 30 medewerkers van de VMSW Skype voor Bedrijven. Hierdoor is het mogelijk dat u deze medewerkers tijdelijk minder goed kunt bereiken.

E-Procurement platform offline van 28 juni (18u) tot 4 juli (6u)

Op 30 juni 2017 treedt de nieuwe wetgeving overheidsopdrachten in werking. Om de e-Procurement applicaties te kunnen aanpassen aan deze nieuwe regelgeving, zal het volledige e-Procurement platform offline zijn van woensdagavond 28 juni 2017 (18u) tot dinsdagochtend 4 juli 2017 (6u).

Oproep voor experimentele woonvormen (nieuwsflash)

Minister Homans lanceert een oproep voor experimentele woonvormen in een regelluwe proefomgeving. Hiermee wil ze innovatie in het Vlaamse woonbeleid aanmoedigen. 

Lees het lentenummer van Woonwoord

Het lentenummer van Woonwoord ligt in de bus!

Lees het jaarverslag van de VMSW over 2016 (Nieuwsflash)

Bekijk de cijfers over sociaal wonen in 2016 en lees het doorbladerbare jaarverslag.

Nieuwsbrief: Procedurebesluit principieel goedgekeurd / Hoe wonen en leven we in 2050? / Lenteschoonmaak bij De Zonnige Kempen

De digitale nieuwsbrief van april is uit. Lees hem hier.

Nieuwsbrief: wijzigingen sociale koop / proefproject bouw- en infrastructuur West-Vlaanderen / Lezersonderzoek Woonwoord

De digitale nieuwsbrief van maart is uit. Lees hem hier.