VMSWSectornieuws


VMSWSectornieuws


Dien uw beste praktijk in voor de European Housing Responsible Awards

Het European Responsible Housing Initiative bundelt lokale, nationale en Europese initiatieven die maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR) in de huisvesting nastreven. Elke twee jaar organiseren ze de European Housing Responsible Awards.

Oproep duurzame buurten van Lerend Netwerk Duurzame Wijken

Wilt u als woonactor ruggensteun om het bestaand patrimonium geschikt en betaalbaar te maken voor de toekomst? Sluit dan nu aan bij het Lerend Netwerk Duurzame Wijken en stel u kandidaat voor de gratis begeleiding van uw stads- of dorpswijk. De oproep is open tot dinsdag 17 mei 2016 om 12 uur.

Heidi Van Praet is nieuwe voorzitter volkshuisvesting

De raad van bestuur van sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting Willebroek heeft Heidi Van Praet unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Zij zetelt sinds 2013 in de raad van bestuur en is ook lid van het directiecomité van Volkshuisvesting.

Sociale koopwoningen aan de Ganzendries in Mechelen

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) start met de bouw van de 19 sociale koopappartementen aan de Ganzendries in Mechelen. Hoofdaannemer Cooreman-Everaert start op 4 april 2016, waardoor de "stadsvijver" die ontstond op de werf nu definitief verdwijnt.

Volkshuisvesting Willebroek bouwt centrum voor personen met een bijzondere ondersteuningsnood

In de Akkerlaan in Willebroek plant sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting in samenwerking met de koopmaatschappijen Kleine Landeigendom Klein-Brabant en Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken de bouw van in totaal meer dan 200 sociale huur- en koopwoningen. In dat project bouwt Volkshuisvesting ook een Ondersteuningscentrum, bestaande uit een centraal gebouw met een aantal gemeenschappelijke ruimtes en 9 woonentiteiten, alsook 6 ADL-woningen (Assistentie Dagelijks Leven). 

Oproep tot vernieuwende projecten over energiearmoedebestrijding

Het Elia Fonds lanceert dit najaar een oproep rond het thema ‘energiearmoede’. Het Fonds wil hiermee organisaties ondersteunen die vernieuwende projecten uitwerken ter bestrijding van energiearmoede en die personen uit kansengroepen ondersteunen en begeleiden om hun energieverbruik te verminderen en optimaliseren. Indienen kan nog tot 6 januari 2016.

Visitatieraad zoekt nieuwe voorzitter

De Vlaamse minister van Wonen, Liesbeth Homans, lanceert een open oproep voor de aanstelling van een nieuwe voorzitter van de Visitatieraad voor sociale huisvestingsmaatschappijen. U kunt zich tot 4 januari 2016 kandidaat stellen.

Nieuwe gezellige gezonde sociale woningen in Bornem

De sociale huurmaatschappij van Bornem, Gezellige Woningen, heeft twee nieuwe projecten verhuurd. 

Ons Dak Maaseik en OCMW Dilsen-Stokkem openen woonzorgproject Stockheim

Sociale woonmaatschappij Ons Dak in Maaseik en OCMW Dilsen-Stokkem sloegen de handen in elkaar en realiseerden samen het project Stockheim in Dilsen-Stokkem. Het project is bestemd voor senioren en bestaat uit 31 serviceflats en een dienstencentrum.

Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen

WoninGent cvba-so zit deze zomer niet stil. De sociale huisvestingsmaatschappij start met de werken aan vijf projecten. Deze projecten zullen zorgen voor 94 nieuwe sociale huurwoningen (74 appartementen en 20 eengezinswoningen) en voor 39 nieuwe sociale koopwoningen (17 appartementen en 22 eengezinswoningen). Daarnaast worden nog eens twee projecten opgeleverd, samen goed voor 28 nieuwe sociale huurwoningen.