VMSWSectornieuws


VMSWSectornieuws


Grootschalig stadsvernieuwingsproject van sociale woontoren in wijk Nieuw Gent

De Stad Gent en SHM WoninGent willen van de wijk Nieuw Gent (in Gent) een levendige wijk maken waar het aangenaam wonen en leven is. Daarvoor startten ze een studie op. De eerste conclusie uit de studie zijn dat zes woontorens best vervangen worden door nieuwe, kwalitatieve sociale woningen en dat de wijk een centraal park en een bloeiend centrum op het Rerum Novarumplein krijgt.

Oppassen voor valse facturen via e-mail

V-ict-or, de Vlaamse ICT-organisatie, waarschuwt voor valse facturen die verschillende gemeenten onlangs ontvingen. Ook sociale huisvestingsmaatschappijen ontvingen deze facturen al. 

62 gerenoveerde sociale appartementen van WoninGent in Emile Moysonlaan Gent

Na twee jaar grondig renoveren, stelt WoninGent graag het resultaat van haar totaalrenovatie aan de Emile Moysonlaan in Gent voor: 62 moderne appartementen met één, twee en drie slaapkamers die voldoen aan de hedendaagse standaarden op het gebied van wooncomfort en energiezuinigheid.

Eerste sociale koopwoningen voor Lovendegem

Deze maand ontvingen 6 mensen de sleutel van hun gloednieuwe sociale koopwoning in Lovendegem, die meteen ook de eerste sociale koopwoningen zijn van Kleine Landeigendom Het Volk op het grondgebied van de gemeente Lovendegem.

Gezellige Woningen in Bornem lanceert sociale koopwoningen

Gezellige Woningen, de sociale huurmaatschappij van Bornem, biedt sinds kort ook koopwoningen aan. Dat zijn woningen of appartementen die je aan een voordelig tarief kan kopen.

Startschot voor bouwwerken nieuwe sociale woningen op Rabotsite (Gent)

WoninGent begint nu met de bouw van de eerste drie nieuwe appartementsgebouwen op de plek waar vroeger de eerste Rabottoren stond. De drie gebouwen met in totaal 131 appartementen en gemeenschapsvoorzieningen moeten in 2018 klaar zijn. 

Sociaal nieuwbouwcomplex in Hamme van Zonnige Woonst wordt ingehuldigd

De nieuwe residentie van de sociale huisvestingsmaatschappij De Zonnige Woonst is opgedragen aan dokter Honoré Hylebos. Deze dokter uit Geraardsbergen vestigde zich na de eerste wereldoorlog in Hamme en zette zich onzelfzuchtig in voor alle inwoners van de gemeente.

Sleuteluitreiking Jen Geerkensstraat Kinrooi

Op donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2016 kregen de bewoners van de Jan Geerkensstraat in Ophoven de sleutel van hun gloednieuwe sociale woning van Ons Dak.

WoninGent bouwt nieuw stukje woonwijk in Gentbrugge

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent cvba-so bouwde 25 nieuwbouwwoningen in de Vogelhoekwijk in Gentbrugge. 24 ruime woningen met drie slaapkamers. Begin juni nemen de nieuwe bewoners er hun intrek. 

Jaarverslag van DE ARK in Turnhout is klaar

DE ARK presenteert haar jaarverslag over haar activiteiten in 2015. Met een aantal kerncijfers, maar vooral veel informatie over de bewoners, medewerkers, partners en projecten.