VMSWSectornieuws


VMSWSectornieuws


Tweede fase seniorenflats in Ghandiwijk Mechelen van start

Eind december 2016 werden de eerste nieuwbouwappartementen van Woonpunt Mechelen in de M. Gandhistraat in gebruik genomen. Aannemer Brebuild ging aansluitend van start met de interne ontmanteling van het leegstaande gebouw M. Gandhistraat 49-51.

Lenteschoonmaak van De Zonnige Kempen in wijk Pijpelheide

De opruimactie is een eerste initiatief van de sociale huisvestingsmaatschappij om de wijk leefbaarder te maken en meer bewonersparticipatie te creëren.

Woonmaatschappij Ijzer en Zee bouwt dit najaar 14 koopwoningen in Wulpen

Er komen 7 achthoekige gebouwen met telkens 2 woningen rug aan rug. Tot aan de zomer wordt het archeologisch onderzoek verder gezet. In het najaar 2017 wordt dan gestart met de bouw van de 14 koopwoningen.

Drie verkrotte woningen in de Kluisstraat in Mechelen gaan tegen de grond

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken bouwt er twee grote betaalbare ééngezinswoningen met vier slaapkamers en een grote tuin.

Bouw van 34 betaalbare ééngezinswoningen door Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken gestart

Het gaat over 8 bouwblokken met 12 woningen met 4 slaapkamers, 18 woningen met 3 slaapkamers en 4 woningen met 2 slaapkamers; allemaal met tuin.  

Woonmaatschappij IJzer & zee bouwt 8 bejaardenwoningen in Bert Bijnensstraat Koksijde

Woonmaatschappij IJzer & zee bouwt 8 bejaardenwoningen in Bert Bijnensstraat Koksijde

Visitatieraad zoekt nieuwe visitatoren

De Visitatieraad zoekt nieuwe visitatoren voor de visitatieronde bij sociale huisvestingsmaatschappijen die start in het najaar van 2017. Solliciteer op de open oproep van de minister van Wonen voor 19 februari 2017.

WoninGent start bouwwerken op site voormalige school en klooster in de L. Schuermanstraat in Sint-Amandsberg

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent cvba-so start met de bouwwerken aan het sociaal woningproject in de Louis Schuermanstraat in Sint-Amandsberg. Op de site van de voormalige school en klooster wordt een appartementsgebouw opgetrokken

Eerste nieuwbouwappartementen Mahatma Gandhistraat in Mechelen klaar

Woonpunt Mechelen is een stap verder in het grootschalige vernieuwingstraject van haar patrimonium. De eerste 66 nieuwe woongelegenheden in de M. Gandhistraat zijn afgewerkt. Op maandag 19 december 2016 werden de nieuwbouwcomplexen ingehuldigd. 

De Vlashaard neemt acht duowoningen in gebruik via Design & Build formule

In de Vijverlaan in Gullegem is het eerste sociaal woningproject geopend van het proefproject Design & Build in West-Vlaanderen.