VMSWSectornieuws


VMSWSectornieuws


Oude gemeenteschool van Wulpen worden sociale koopwoningen

De oude gemeenteschool van Wulpen wordt eindelijk afgebroken. In de plaats komen er 6 sociale koopwoningen voor jonge gezinnen, door Woonmaatschappij Ijzer & Zee. 

Woonmaatschappij Ijzer en Zee bouwt 23 bejaardenflats

Woonmaatschappij IJzer & Zee bouwt 23 bejaardenflats in het centrum van Oostduinkerke.

Lees het jaarverslag van de VMSW over 2016 (Nieuwsflash)

Bekijk de cijfers over sociaal wonen in 2016 en lees het doorbladerbare jaarverslag.

WoninGent levert nieuw project op met betaalbare aangepaste woningen voor personen met een beperking

In de Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg bouwde sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een nieuwbouwproject met een appartementsgebouw, twee eengezinswoningen en garages. Opmerkelijk is dat dertien van de 29 appartementen aangepast zijn aan personen met een handicap. 

Voormalig dienstencentrum maakt plaats voor vijf sociale koopappartementen in Mechelen

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen zal vijf koopappartementen bouwen op de locatie van het voormalige dienstencentrum ‘De Schijf’. De aannemer startte eind april met de werfinrichting en voorbereiding.

Jaarverslag Vlabinvest 2016 is uit

In 2016 startten ze met de lokale huisvestingsmaatschappijen 5 nieuwe bouwwerven op, bouwden ze op 6 andere plaatsen verder en werden 5 werven, goed voor 118 woongelegenheden, opgeleverd.

Woon- en zorgproject De Bast van De Ideale Woning ingehuldigd

De nieuwbouw omvat 4 appartementen met 1 slaapkamer voor sociale huurders en 14 woongelegenheden voor mensen met een beperking.

Sloop tweede Rabottoren in Gent gaat van start

​Zo’n 40 jaar lang vormden de drie woontorens aan het Rabot een bekend stadsgezicht in Gent. Maar met de vernieuwing van de Rabotsite komt hier verandering in. Een nieuwe mijlpaal in het project is nu bereikt: binnenkort verdwijnt ook de tweede Rabottoren uit de Gentse skyline.

Tweede fase seniorenflats in Ghandiwijk Mechelen van start

Eind december 2016 werden de eerste nieuwbouwappartementen van Woonpunt Mechelen in de M. Gandhistraat in gebruik genomen. Aannemer Brebuild ging aansluitend van start met de interne ontmanteling van het leegstaande gebouw M. Gandhistraat 49-51.

Lenteschoonmaak van De Zonnige Kempen in wijk Pijpelheide

De opruimactie is een eerste initiatief van de sociale huisvestingsmaatschappij om de wijk leefbaarder te maken en meer bewonersparticipatie te creëren.