VMSWSectornieuws


VMSWSectornieuws


WoninGent bouwt eerste erkende sociale assistentiewoningen in Gent

In de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg realiseerde sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent ‘Residentie Botermarktpoort’: een nieuwbouwproject met negentien moderne erkende sociale assistentiewoningen. Het gaat om zestien appartementen met één slaapkamer en drie appartementen met twee slaapkamers.

Project Bijlokestraat in Nazareth ingehuldigd

Eind juni huldigden de sociale huisvestingsmaatschappijen Volkshaard en Kleine Landeigendom Het Volk hun project met 16 sociale huur- en 24 sociale koopwoningen in in Nazareth.

Fusies tussen SHM's uit regio Kortrijk

Op 29 juni 2017 was er een fusiebeweging in de regio Kortrijk. Twee SHM's bestaan niet meer. De twee SHM's waarin ze opgingen, veranderden van naam. 

Fusie van twee SHM's uit Aalst en Dendermonde: De Volkswoningen

Sinds 24 juni 2017 bundelen de Dendermondse Volkswoningen en de CV voor Huisvesting - Gewest Aalst hun krachten tot De Volkswoningen.

Sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen verhuurt honderdste woning in stad Aalst

Het sociaal verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen haalde in juni 2017 zijn honderdste huurwoning binnen de stad Aalst binnen. Een mooie mijlpaal voor het kantoor, dat eerder dit jaar ook al zijn vierhonderdste woning in totaal kon voorleggen.

KLEMO verkoopt vijf koopwoningen in Korenstraat

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) zal binnenkort 5 woningen in de nieuwe verkaveling aan de Korenstraat te Nijlen, opgericht door Koren nv, verkopen als sociale koopwoningen.

Koop- en huurappartementen in oude klooster en polykliniek aan Vismarkt van Diksmuide

Achter de gevel van het oude klooster op de Vismarkt komen er 6 koopappartementen met telkens twee slaapkamers. In de Kwadestraat, op de plaats waar vroeger de polykliniek stond, worden er 13 huurappartementen gerealiseerd, ook telkens met twee slaapkamers.

Oude gemeenteschool van Wulpen worden sociale koopwoningen

De oude gemeenteschool van Wulpen wordt eindelijk afgebroken. In de plaats komen er 6 sociale koopwoningen voor jonge gezinnen, door Woonmaatschappij Ijzer & Zee. 

Woonmaatschappij Ijzer en Zee bouwt 23 bejaardenflats

Woonmaatschappij IJzer & Zee bouwt 23 bejaardenflats in het centrum van Oostduinkerke.

Lees het jaarverslag van de VMSW over 2016 (Nieuwsflash)

Bekijk de cijfers over sociaal wonen in 2016 en lees het doorbladerbare jaarverslag.