VMSWSectornieuws


VMSWSectornieuws


KLEMO verkoopt vijf koopwoningen in Korenstraat

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) zal binnenkort 5 woningen in de nieuwe verkaveling aan de Korenstraat te Nijlen, opgericht door Koren nv, verkopen als sociale koopwoningen.

Koop- en huurappartementen in oude klooster en polykliniek aan Vismarkt van Diksmuide

Achter de gevel van het oude klooster op de Vismarkt komen er 6 koopappartementen met telkens twee slaapkamers. In de Kwadestraat, op de plaats waar vroeger de polykliniek stond, worden er 13 huurappartementen gerealiseerd, ook telkens met twee slaapkamers.

Oude gemeenteschool van Wulpen worden sociale koopwoningen

De oude gemeenteschool van Wulpen wordt eindelijk afgebroken. In de plaats komen er 6 sociale koopwoningen voor jonge gezinnen, door Woonmaatschappij Ijzer & Zee. 

Woonmaatschappij Ijzer en Zee bouwt 23 bejaardenflats

Woonmaatschappij IJzer & Zee bouwt 23 bejaardenflats in het centrum van Oostduinkerke.

Lees het jaarverslag van de VMSW over 2016 (Nieuwsflash)

Bekijk de cijfers over sociaal wonen in 2016 en lees het doorbladerbare jaarverslag.

WoninGent levert nieuw project op met betaalbare aangepaste woningen voor personen met een beperking

In de Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg bouwde sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een nieuwbouwproject met een appartementsgebouw, twee eengezinswoningen en garages. Opmerkelijk is dat dertien van de 29 appartementen aangepast zijn aan personen met een handicap. 

Voormalig dienstencentrum maakt plaats voor vijf sociale koopappartementen in Mechelen

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen zal vijf koopappartementen bouwen op de locatie van het voormalige dienstencentrum ‘De Schijf’. De aannemer startte eind april met de werfinrichting en voorbereiding.

Jaarverslag Vlabinvest 2016 is uit

In 2016 startten ze met de lokale huisvestingsmaatschappijen 5 nieuwe bouwwerven op, bouwden ze op 6 andere plaatsen verder en werden 5 werven, goed voor 118 woongelegenheden, opgeleverd.

Woon- en zorgproject De Bast van De Ideale Woning ingehuldigd

De nieuwbouw omvat 4 appartementen met 1 slaapkamer voor sociale huurders en 14 woongelegenheden voor mensen met een beperking.

Sloop tweede Rabottoren in Gent gaat van start

​Zo’n 40 jaar lang vormden de drie woontorens aan het Rabot een bekend stadsgezicht in Gent. Maar met de vernieuwing van de Rabotsite komt hier verandering in. Een nieuwe mijlpaal in het project is nu bereikt: binnenkort verdwijnt ook de tweede Rabottoren uit de Gentse skyline.