Nieuws professionelen


Nieuws professionelen

Lees het herfstnummer van Woonwoord

U vond het wellicht al in uw brievenbus: het herfstnummer van Woonwoord.
Opnieuw boordevol artikels over alle aspecten van sociaal wonen.

80 miljoen extra voor energetische renovatie

80 miljoen euro van de 324 miljoen euro uit het Vlaams Klimaatfonds van Vlaanderen gaat naar de doordreven energetische renovatie van sociale woningen. Het aantal maatregelen waarvoor SHM's een subsidiebijdrage kunnen aanvragen werd uitgebreid. 

Projectportaal tijdelijk niet beschikbaar op 23 september vanaf 15 uur

Omwille van de vernieuwing van een intern softwaresysteem bij de VMSW, zal het Projectportaal op vrijdag 23 september tussen 15 en 17 uur niet bereikbaar zijn. Het Projectportaal is de portaalsite voor de aanmelding en raadpleging van sociale woonprojecten

Elien Neyens en Artyom Kravtchenko winnen ontwerpwedstrijd Jonge Architecten Aan Zet 2015-2016

Op 9 september werd de laureaat bekendgemaakt van Jonge Architecten Aan Zet. Deze ontwerpwedstrijd voor een project van sociale woningbouw is een initiatief van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad, Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en de VMSW in samenwerking met een huisvestingsmaatschappij. De wedstrijd staat open voor architecten-stagiairs en architecten die niet ouder zijn dan 30 jaar. 

Website even offline maandagavond

De VMSW doet een upgrade van het beheerssysteem van haar website op maandag 22 augustus vanaf 16 uur. Dan kunt u onze website enkele uren niet raadplegen.

Lees het zomernummer van Woonwoord

Binnenkort in de brievenbus bij onze geïnteresseerde abonnees: het zomernummer van Woonwoord. Opnieuw boordevol artikels over alle aspecten van sociaal wonen.

Terugblik op 2015: jaarverslag 2015

Het online jaarverslag over 2015 van de VMSW is uit. Lees het hier in doorbladerbare vorm.

Update Bouwtechnisch Bestek Woningbouw

Het Bouwtechnisch Bestek Woningbouw werd voor een tweede keer geactualiseerd. Het gaat voornamelijk om kleine correcties en aanvullingen. Er werden ook enkele nieuwe artikels toegevoegd. 

Start van Design and Build-procedure voor kleine percelen in Limburg

De VMSW publiceerde recent een nieuwe oproep Design and Build, voor de provincie Limburg. Via deze procedure 'kleine percelen' worden één of twee bouwteams aangesteld die drie jaar lang kleine percelen mogen ontwikkelen via een raamcontract. Kandidaturen kunnen tot 28 januari 2016 ingediend worden.

Start nieuwe CBO-procedure (CBO nr.10)

De VMSW start een nieuwe CBO-procedure (CBO nr. 10). Bij deze publiek-private samenwerking stellen geïnteresseerde bouwpromotoren, aannemers en ontwikkelaars  en totaalproject voor: ze staan in voor het grondaanbod, het ontwerp en de bouw van de sociale woningen.