Nieuws

Leuke en toegankelijke nieuwsbrief voor huurders Nieuw Dak

Gepubliceerd op


De huurders van Nieuw Dak willen op een makkelijke manier te weten komen wat Nieuw Dak allemaal doet en van plan is. Dat leerde de sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) uit het resultaat van het huurderstevredenheidsonderzoek dat ze in 2018 deden. Ze maakten daarom een papieren nieuwsbrief die in juni voor de eerste keer in de bus viel.

Iedereen mee met het digitale?
Uit de resultaten van het huurderstevredenheidsonderzoek merkte de SHM dat heel wat huurders al gebruik maken van internet en hun vernieuwde website. Maar er is ook een groep van huurders die nog niet zo digitaal is.
Directeur Myriam Indenkleef: “Deze groep gaan we niet vergeten, maar willen we informeren via een papieren nieuwsbrief. In juni viel de eerste (proef)versie van deze nieuwsbrief bij elke huurder in de brievenbus.”

Doel
Met de inhoud willen ze hun 3.414 huurders in Genk, As, Oudsbergen en Zutendaal informeren, maar ook interesse opwekken en stimuleren om leuke ideeën of initiatieven door te geven.
Nu de nieuwsbrief verspreid is, kijkt de SHM uit naar de reactie van onze huurders. Op de laatste pagina van de nieuwsbrief kunnen huurders hun feedback invullen en aan Nieuw Dak bezorgen. Er is ook een digitaal enquêteformulier om via hun website in te vullen. Met de feedback die ze krijgen, gaan ze aan de slag om de volgende editie(s) nog beter te maken.

Dichter bij de mensen
Betrokkenheid creëren tussen de huurders onderling én tussen huurders en maatschappij, is voor Nieuw Dak erg belangrijk.
“Als mensen elkaar beter kennen of situaties herkennen, kom je dichter bij elkaar te staan. Dit is een goede basis voor meer begrip naar elkaar. Onder andere met de inhoud van deze nieuwsbrief proberen we dat te doen”, gaat Myriam Indenkleef verder.

Je kan de nieuwsbrief digitaal bekijken via de nieuwspagina op hun website: www.nieuwdak.be/nieuws.