Uw voordelen als verhuurder

1. Huurgarantie

U hoeft niet langer wakker te liggen van wanbetalingen of huurachterstallen. Niet de onderhuurder, maar het SVK is verantwoordelijk voor de betaling van de huur. Het SVK garandeert u maandelijkse huurinkomsten voor de volledige looptijd van het huurcontract.

2. Onderhoud van de woning

Aangezien het SVK uw huurder is, is het ook de verantwoordelijkheid van het SVK om uw woning aan het einde van het contract in de oorspronkelijke staat (afgezien van de normale slijtage) terug te geven.

3. Verlaagd tarief op de onroerende voorheffing

Als u verhuurt aan een SVK komt u in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing van 2,4% in de plaats van 3,97%. U hebt daardoor ook voordeel bij de opcentiemen en de gemeentebelasting.

4. Renovatiepremies

Als u uw woning wilt verbouwen of renoveren om die nadien te verhuren aan een SVK, kunt u vanaf 1 oktober aanspraak maken op de Mijn VerbouwPremie.

5. Verlaagd btw-tarief bij nieuwbouw

U heeft recht op een verlaagd tarief bij nieuwbouw van 12% (in de plaats van 21%) als u als eigenaar de woning voor minstens 15 jaar verhuurt aan een SVK.

6. Gunsttarief registratierechten

Als u een woning koopt en ze daarna verhuurt aan een SVK, kan u genieten van het gunsttarief van 7% registratierechten.

7. Gunstige regeling in de personenbelasting

Vroeger werd u voor de onderverhuring belast op de werkelijke huuropbrengsten: dat is sinds enkele jaren niet meer het geval. Net als bij de private huur, wordt u bij verhuring aan het SVK belast op het geïndexeerde kadastraal inkomen.

8. Geen risico op leegstandsheffing

Tijdens de looptijd van het huurcontract zorgt het SVK ervoor dat de woning verhuurd is. Als een huurder de woning verlaat, gaat het SVK meteen op zoek naar een nieuwe huurder. Daardoor vermijdt u langdurige leegstand en de bijhorende leegstandsheffing.  

9. Professionele partner

U werkt samen met een professionele partner die veel ervaring heeft met het huren en verhuren van woningen. Het SVK neemt het beheer van uw woning over en volgt alle administratieve taken op (opmaken en registreren van het huurcontract, afsluiten brandverzekering, opmaken plaatsbeschrijving, ..). Het SVK staat ook in voor de begeleiding van de huurder.  

10. Geen gerechtelijke procedures

Het SVK is uw huurder en is dus ook verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen. U heeft geen rechtstreeks contact met de onderhuurder, waardoor u ook geen risico loopt op langdurige gerechtelijke procedures. Dat risico valt volledig ten laste van het SVK.

Folder

Laat uw eigendom u niet los? Info voor eigenaars en verhuurders

Verhuurkantoor in uw buurt?

Zoek een sociaal verhuurkantoor in uw buurt via de zoekmotor op deze website.

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.