Verzekeringen

U moet een brandverzekering afsluiten als waarborg. Een brandverzekering is altijd verplicht, maar daarnaast raden we ook een schuldsaldoverzekering aan. Een verzekering Gewaarborgd Wonen is niet verplicht, maar is gratis en raden we sterk aan. De sociale huisvestingsmaatschappij (uw kredietbemiddelaar) legt u dit uit.

Brandverzekering 

U moet verplicht een brandverzekering afsluiten voor uw woning. U moet een brandverzekering aan nieuwbouwwaarde nemen voor de woning waarvoor u leent. U mag vrij kiezen bij welke verzekeraar u de verzekering afsluit. Als u de verzekering niet aangaat, dan krijgt u geen lening. Zonder geldige brandverzekering verlijden we de leningsakte namelijk niet.

Als u later tijdens de looptijd van de lening niet meer verzekerd bent, dan kan de VMSW de lening volledig vervroegd opeisen. Daarnaast kan de VMSW de premie in uw plaats betalen en die dan van u terugvorderen.

Schuldsaldoverzekering 

Wij raden u aan om een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Deze verzekering betaalt uw lening (of het verzekerde gedeelte) terug als u overlijdt. Anders moeten uw nabestaanden zelf de lening verder afbetalen, wat kan leiden tot een verkoop van de woning als zij de lening niet kunnen afbetalen.

U kiest vrij bij welke verzekeraar u de schuldsaldoverzekering afsluit.

De VMSW bemiddelt geen nieuwe schuldsaldoverzekeringen van Cardif meer. Bestaande schuldsaldoverzekeringen van Cardif, bemiddeld via de VMSW, volgt de VMSW wel nog verder op.

Voor de wettelijke informatie over conflictregeling kunt u terecht op de website van de verzekeraar Cardif.

Verzekering Gewaarborgd Wonen

U kunt een gratis Verzekering Gewaarborgd Wonen aanvragen bij Wonen-Vlaanderen. Ze is niet verplicht, maar we raden ze sterk aan. 

U moet de verzekering zelf aanvragen bij het Agentschap Wonen-Vlaanderen binnen het jaar na het verlijden van de leningsakte. De VMSW moet informatie invullen op uw aanvraagformulier, omdat de VMSW u een lening verstrekt. 

U leest op de site van Wonen-Vlaanderen aan welke voorwaarden u moet voldoen.  

Opgelet: u kunt maar één keer een verzekering Gewaarborgd Wonen aanvragen. Kijk dus goed na of u aan de voorwaarden voldoet. Wordt u afgewezen, dan kunt u later geen nieuwe aanvraag meer indienen.

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.