Inschrijving

U kunt u inschrijven bij een sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) die werkt in de gemeente waar u wilt kopen. U kunt alleen inschrijven als u aan de voorwaarden voldoet.

Welke documenten neemt u best mee? 

U contacteert best vooraf de sociale huisvestingsmaatschappij in uw buurt. Zo weet u welke documenten u moet meebrengen om uw inschrijving in orde te maken.

Inschrijven voor een sociale koopwoning of bouwgrond

U kunt zich inschrijven bij een onbeperkt aantal SHM's.

De SHM schrijft uw aanvraag in elk register volgens een chronologisch volgorde in. Per register waar u zich inschrijft, krijgt u een inschrijvingsnummer.

U ontvangt ook altijd een ontvangstbewijs dat de inschrijvingsdatum vermeldt. Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro per register.

Wat gebeurt er met uw gegevens?

De SHM houdt de informatie bij in lijsten en dossiers. Ze gebruiken de informatie om na te kijken of u recht hebt op iets of om u beter te kunnen helpen. Het is niet de bedoeling dat de organisaties informatie over u opvragen of verspreiden aan personen en bedrijven die geen goede reden hebben om uw informatie te krijgen. Dat is geregeld in een privacywet die u beschermt.

Wilt u weten aan wie de woonorganisaties uw informatie wel mogen doorgeven en waarom? Dan kunt u dit nalezen op onze webpagina over privacy binnen de sociale huisvesting.

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.