Nieuws uit de sector

Hier leest u het nieuws van de lokale sociale huisvestingsmaatschappijen en - verhuurkantoren en andere woonpartners. 

Nieuws van de VMSW leest u in het professionele luik.

Nieuws

Twee SHM's fusioneren tot De Woonbrug

Op 30 juni 2018 fusioneerden Eigen Haard (Herentals) en De Heibloem (Olen) tot één sociale huisvestingsmaatschappij. Samen gaan ze verder onder de naam ‘De Woonbrug’. 

Fusie van twee SHM's tot Habitare+


Op 21 juni zijn de Deinse Sociale Bouwmaatschappij en de Merelbeekse Sociale Woningen gefusioneerd tot Habitare+.

Discussiedagen Sociale Huisvesting in december

De Discussiedagen Sociale Huisvesting willen een platform bieden om na te denken over de toekomst van de sociale huisvesting in Vlaanderen. Deelnemers schrijven voorafgaand een paper over hun analyse, visie of idee.

Fusie van twee SHM's tot WoonAnker Waas

Op 20 juni zijn de huisvestingsmaatschappijen WoonAnker en Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen gefusioneerd tot WoonAnker Waas.

Fusie van twee SHM's tot Woonpunt Schelde-Rupel

Sinds 5 juni 2018 bundelen de Sociale Bouwmaatschappij Schelle en Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij hun krachten tot Woonpunt Schelde-Rupel. 

Opdrachtnemer gezocht voor Tasibel-site in Hamme

De Zonnige Woonst wil als sociale huisvestingsmaatschappij op de Tasibel-site in Hamme een betaalbare, inclusieve en toekomstgerichte Zorgzame Buurt realiseren. Ze publiceerde een selectieleidraad voor de aanduiding van een opdrachtnemer.

90 jaar De Zonnige Woonst

De maatschappij De Zonnige Woonst (Hamme) viert dit jaar haar 90 jarig bestaan. Ze doen dat met verschillende activiteiten om de werking extra in de kijker te zetten.

WoninGent start renovatie appartementsgebouw Tichelrei

WoninGent voorzitter Guy Reynebeau en Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid Tine Heyse gaven vandaag het officiële startschot voor de renovatie van het appartementsgebouw in de Tichelrei 3-221. Het appartementsgebouw van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent dateert uit de jaren 1950 en voldoet niet meer aan de huidige woonnormen en –kwaliteiten. WoninGent onderwerpt het gebouw dan ook aan een totaalrenovatie.

Sociale huisvesting in Liedekerke wint architectuurprijs

Een sociale huisvestingsmproject in Liedekerke van de SHM Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting wint de provinciale architectuurprijs 'Patrimonium voor de toekomst' editie 2017 van de Provincie Vlaams-Brabant.

Woonmaatschappij Ijzer en Zee bouwt 13 koopwoningen in Adinkerke

In april startte de bouw van 13 sociale koopwoningen in de Noordhoekstraat in Adinkerke. De woningen zullen afgewerkt zijn tegen het najaar van 2018. De woonmaatschappij Ijzer en Zee zal ongeveer € 2.100.000 investeren in dit project. De richtprijs van de woningen ligt rond € 235.000.

Toon alles

Uw nieuws hier publiceren?

Bezorg ons uw persbericht op communicatie@vmsw.be en wij plaatsen het erbij.