Nieuws uit de sector

Hier leest u het nieuws van de lokale sociale huisvestingsmaatschappijen en - verhuurkantoren en andere woonpartners. 

Nieuws van de VMSW leest u in het professionele luik.

Nieuws

Opdrachtnemer gezocht voor Tasibel-site in Hamme

De Zonnige Woonst wil als sociale huisvestingsmaatschappij op de Tasibel-site in Hamme een betaalbare, inclusieve en toekomstgerichte Zorgzame Buurt realiseren. Ze publiceerde een selectieleidraad voor de aanduiding van een opdrachtnemer.

90 jaar De Zonnige Woonst

De maatschappij De Zonnige Woonst (Hamme) viert dit jaar haar 90 jarig bestaan. Ze doen dat met verschillende activiteiten om de werking extra in de kijker te zetten.

WoninGent start renovatie appartementsgebouw Tichelrei

WoninGent voorzitter Guy Reynebeau en Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid Tine Heyse gaven vandaag het officiële startschot voor de renovatie van het appartementsgebouw in de Tichelrei 3-221. Het appartementsgebouw van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent dateert uit de jaren 1950 en voldoet niet meer aan de huidige woonnormen en –kwaliteiten. WoninGent onderwerpt het gebouw dan ook aan een totaalrenovatie.

Sociale huisvesting in Liedekerke wint architectuurprijs

Een sociale huisvestingsmproject in Liedekerke van de SHM Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting wint de provinciale architectuurprijs 'Patrimonium voor de toekomst' editie 2017 van de Provincie Vlaams-Brabant.

Woonmaatschappij Ijzer en Zee bouwt 13 koopwoningen in Adinkerke

In april startte de bouw van 13 sociale koopwoningen in de Noordhoekstraat in Adinkerke. De woningen zullen afgewerkt zijn tegen het najaar van 2018. De woonmaatschappij Ijzer en Zee zal ongeveer € 2.100.000 investeren in dit project. De richtprijs van de woningen ligt rond € 235.000.

Woonmaatschappij IJzer & Zee bouwt 8 sociale koopwoningen in Houthulst

In maart van dit jaar startte Woonmaatschappij IJzer & Zee met de bouw van 8 sociale koopwoningen in de Leeuwerikstraat te Houthulst. Het is meteen de vierde en ook laatste fase in de Leeuwerikstraat. 

WoninGent bouwt eerste erkende sociale assistentiewoningen in Gent

In de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg realiseerde sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent ‘Residentie Botermarktpoort’: een nieuwbouwproject met negentien moderne erkende sociale assistentiewoningen. Het gaat om zestien appartementen met één slaapkamer en drie appartementen met twee slaapkamers.

Project Bijlokestraat in Nazareth ingehuldigd

Eind juni huldigden de sociale huisvestingsmaatschappijen Volkshaard en Kleine Landeigendom Het Volk hun project met 16 sociale huur- en 24 sociale koopwoningen in in Nazareth.

Fusies tussen SHM's uit regio Kortrijk

Op 29 juni 2017 was er een fusiebeweging in de regio Kortrijk. Twee SHM's bestaan niet meer. De twee SHM's waarin ze opgingen, veranderden van naam. 

Fusie van twee SHM's uit Aalst en Dendermonde: De Volkswoningen

Sinds 24 juni 2017 bundelen de Dendermondse Volkswoningen en de CV voor Huisvesting - Gewest Aalst hun krachten tot De Volkswoningen.

Toon alles

Uw nieuws hier publiceren?

Bezorg ons uw persbericht op communicatie@vmsw.be en wij plaatsen het erbij.