Nieuws uit de sector

Hier leest u het nieuws van de VMSW, de lokale sociale huisvestingsmaatschappijen, de sociale verhuurkantoren en andere woonpartners. 

Nieuws

Woonpunt Mechelen laat kwetsbare huurders niet los en blijft bereikbaar (vanop afstand)

Sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen stuurde de afgelopen dagen haar dienstverlening bij ten gevolge van de coronamaatregelen. Belangrijk hierbij is dat Woonpunt Mechelen vanop een veilige (digitale) afstand bereikbaar blijft. Op die manier gaat ze haar (kandidaat-)huurders zo goed mogelijk begeleiden in deze moeilijke tijden.  

Evaluatie recht van voorkoop Vlaamse Wooncode

Het agentschap Wonen-Vlaanderen en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen starten een evaluatie op van het recht van voorkoop van de Vlaamse Wooncode. We geloven in de onschatbare waarde van kennis en ervaring bij burgers en professionelen, en willen dan ook graag polsen naar uw mening, uw voorstellen en uw suggesties over het recht van voorkoop.

Nieuwe huurprijsberekening uitgelegd


Vanaf 1 januari 2020 verandert de Vlaamse Regering de huurprijs van sociale woningen. Maatschappijen moeten hun huurders is hierover duidelijk informeren. Om hen daarbij te helpen, maakte de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH) samen met de VMSW, Wonen-Vlaanderen en het Vlaams Huurdersplatform een grafisch filmpje over wat er verandert.
 

100 jaar sociaal wonen in Hamme

In 2019 vieren vele huisvestingsmaatschappijen het 100-jarig bestaan van sociaal wonen in Vlaanderen. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) en Vlaamse Vereniging van Huisvestingsmaatschappijen (VVH) trekken het initiatief en organiseerden al verschillende activiteiten om de ontwikkeling van sociaal wonen in beeld te brengen. Ook de gemeente Hamme en maatschappij De Zonnige Woonst laten deze verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan met een brochure en tentoonstelling.

Verhuis Tieltse Bouwmaatschappij

De Tieltse Bouwmaatschappij verhuist. Vanaf 18 november 2019 zal het kantoor van de Tieltse Bouwmaatschappij gevestigd zijn op het nieuwe adres: Sint-Michielstraat 1A, 8700 Tielt.

Update energetische staat sociaal patrimonium

Tegen 2020 mogen er in Vlaanderen geen woningen met enkele beglazing, zonder dakisolatie of met weinig energiezuinige verwarmingssystemen meer zijn. Dit is het Vlaams EnergieRenovatieProgramma 2020 (ERP 2020). De VMSW bevraagt via de patrimoniumenquête elke twee jaar de sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM’s) om de vooruitgang op het terrein te monitoren. De resultaten voor 2018 zijn nu gekend.

Bedankt voor de Sociaal Wonendag!

We bedanken de VVH en alle deelnemende sociale huisvestingsmaatschappijen voor de mede-organisatie van de Sociaal Wonendag.
Het was een supersociale dag met ongeveer 4600 deelnemers!

Vanaf 1 augustus: e-invoicing voor facturen infrastructuur

De VMSW werkt vanaf 1 augustus 2019 met e-invoicing om facturen voor infrastructuurwerken te ontvangen. Dit betekent dat u facturen digitaal (e-facturen) moet bezorgen. We aanvaarden alleen e-facturen in XML(UBL 2.1)-formaat, geen facturen op papier of via e-mail. 

Leuke en toegankelijke nieuwsbrief voor huurders Nieuw Dak

De huurders van Nieuw Dak willen op een makkelijke manier te weten komen wat Nieuw Dak allemaal doet en van plan is. Dat leerde de sociale huisvestingsmaatschappij uit het resultaat van het huurderstevredenheidsonderzoek dat ze in 2018 deden. Ze maakten daarom een papieren nieuwsbrief die in juni voor de eerste keer in de bus viel.
 

Fusie De Mandelbeek en Izegemse Bouwmaatschappij tot IZI Wonen

Sinds 29 mei zijn de huisvestingsmaatschappijen De Izegemse Bouwmaatschappij en De Mandelbeek gefusioneerd tot IZI wonen cvba.

Toon alles

Uw nieuws hier publiceren?

Bezorg ons uw persbericht op communicatie@vmsw.be en wij plaatsen het erbij.