Nieuws uit de sector

Hier leest u het nieuws van de VMSW, de lokale sociale huisvestingsmaatschappijen, de sociale verhuurkantoren en andere woonpartners. 

Nieuws

Vanaf 1 augustus: e-invoicing voor facturen infrastructuur

De VMSW werkt vanaf 1 augustus 2019 met e-invoicing om facturen voor infrastructuurwerken te ontvangen. Dit betekent dat u facturen digitaal (e-facturen) moet bezorgen. We aanvaarden alleen e-facturen in XML(UBL 2.1)-formaat, geen facturen op papier of via e-mail. 

Leuke en toegankelijke nieuwsbrief voor huurders Nieuw Dak

De huurders van Nieuw Dak willen op een makkelijke manier te weten komen wat Nieuw Dak allemaal doet en van plan is. Dat leerde de sociale huisvestingsmaatschappij uit het resultaat van het huurderstevredenheidsonderzoek dat ze in 2018 deden. Ze maakten daarom een papieren nieuwsbrief die in juni voor de eerste keer in de bus viel.
 

Fusie De Mandelbeek en Izegemse Bouwmaatschappij tot IZI Wonen

Sinds 29 mei zijn de huisvestingsmaatschappijen De Izegemse Bouwmaatschappij en De Mandelbeek gefusioneerd tot IZI wonen cvba.

Bouw elf gezinswoningen door Woonpunt Mechelen

Een aannemer startte, in opdracht van sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen, met de bouw van elf nieuwe gezinswoningen op een perceel op de hoek van de Karperstraat en de Ernest Wijnantsstraat aan de wijk Bethaniënpolder.

Dit was 2018: het jaarverslagtijdschrift is uit!

De VMSW bundelde haar hoogtepunten van 2018 in een jaarverslagtijdschrift. U vindt een doorbladerbare versie op onze website, net als enkele cijfers. Liever een korte visuele samenvatting? Bekijk dan zeker het filmpje met enkele hoogtepunten. Veel lees- en kijkplezier!

Nieuwe versie standaardbestek 250 voor wegenbouw

Het agentschap Wegen en Verkeer publiceerde versie 4.1 van het Standaardbestek 250 voor de wegenbouw. Sociale huisvestingsmaatschappijen gebruiken deze versie voor opdrachtdocumenten voor infrastructuurwerken die ze vanaf 1 januari 2020 publiceren. 
 

Meesterproef 2019 Sociaal Wonen: oproep aan opdrachtgevers met sociale woonprojecten

Met de Meesterproef wil het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen recent afgestudeerde architecten en beloftevolle jonge kunstenaars de kans bieden om een publieke opdracht te realiseren. De jonge deelnemers worden hierbij intensief begeleid door een aantal ervaren meters en peters. 

15 nieuwe energiezuinige appartementen in Hamme

SHM De Zonnige Woonst bouwt in Hamme 15 nieuwe appartementen die aan alle hedendaagse normen van comfort en energiezuinigheid zullen voldoen.

Opnieuw meer sociale leningen uitgereikt in 2018

In 2018 reikten het Vlaams Woningsfonds en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) samen 4.617 sociale leningen uit.

Fusie van drie SHM's tot Woonveer Klein-Brabant

De huurmaatschappijen Eigen Woning en Gezellige Woningen en de koopmaatschappij Kleine Landeigendom Klein-Brabant heten vanaf januari 2019 'Woonveer Klein-Brabant'. 

Toon alles

Uw nieuws hier publiceren?

Bezorg ons uw persbericht op communicatie@vmsw.be en wij plaatsen het erbij.