Nieuws uit de sector

Hier leest u het nieuws van de VMSW, de lokale sociale huisvestingsmaatschappijen, de sociale verhuurkantoren en andere woonpartners. 

Nieuws

Dit was 2018: het jaarverslagtijdschrift is uit!

De VMSW bundelde haar hoogtepunten van 2018 in een jaarverslagtijdschrift. U vindt een doorbladerbare versie op onze website, net als enkele cijfers. Liever een korte visuele samenvatting? Bekijk dan zeker het filmpje met enkele hoogtepunten. Veel lees- en kijkplezier!

Nieuwe versie standaardbestek 250 voor wegenbouw

Het agentschap Wegen en Verkeer publiceerde versie 4.1 van het Standaardbestek 250 voor de wegenbouw. Sociale huisvestingsmaatschappijen gebruiken deze versie voor opdrachtdocumenten voor infrastructuurwerken die ze vanaf 1 januari 2020 publiceren. 
 

Meesterproef 2019 Sociaal Wonen: oproep aan opdrachtgevers met sociale woonprojecten

Met de Meesterproef wil het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen recent afgestudeerde architecten en beloftevolle jonge kunstenaars de kans bieden om een publieke opdracht te realiseren. De jonge deelnemers worden hierbij intensief begeleid door een aantal ervaren meters en peters. 

15 nieuwe energiezuinige appartementen in Hamme

SHM De Zonnige Woonst bouwt in Hamme 15 nieuwe appartementen die aan alle hedendaagse normen van comfort en energiezuinigheid zullen voldoen.

Opnieuw meer sociale leningen uitgereikt in 2018

In 2018 reikten het Vlaams Woningsfonds en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) samen 4.617 sociale leningen uit.

Fusie van drie SHM's tot Woonveer Klein-Brabant

De huurmaatschappijen Eigen Woning en Gezellige Woningen en de koopmaatschappij Kleine Landeigendom Klein-Brabant heten vanaf januari 2019 'Woonveer Klein-Brabant'. 

Masterplan voor duurzame wijk De Werve Hoef in Wijnegem klaar voor uitvoering

Voor de ontwikkeling van de duurzame wijk De Werve Hoef in Wijnegem gaven De Ideale Woning en de gemeente aan het ontwerpbureau Collectief Noord de opdracht om een masterplan uit te werken. Dat is nu klaar voor uitvoering.

Feestelijke opening van nieuwe leefbuurt in Tielen

De oude ‘Rozenwijk’ in Tielen … Onherkenbaar veranderd van een monotone woonwijk uit de jaren 70 in een hedendaagse frisse leefbuurt met een gevarieerd straatbeeld.

Twee SHM's fusioneren tot De Woonbrug

Op 30 juni 2018 fusioneerden Eigen Haard (Herentals) en De Heibloem (Olen) tot één sociale huisvestingsmaatschappij. Samen gaan ze verder onder de naam ‘De Woonbrug’. 

Fusie van twee SHM's tot Habitare+


Op 21 juni zijn de Deinse Sociale Bouwmaatschappij en de Merelbeekse Sociale Woningen gefusioneerd tot Habitare+.

Toon alles

Uw nieuws hier publiceren?

Bezorg ons uw persbericht op communicatie@vmsw.be en wij plaatsen het erbij.