Nieuws uit de sector

Hier leest u het nieuws van de VMSW, de lokale sociale huisvestingsmaatschappijen, de sociale verhuurkantoren en andere woonpartners. 

Nieuws

Meesterproef 2019 Sociaal Wonen: oproep aan opdrachtgevers met sociale woonprojecten

Met de Meesterproef wil het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen recent afgestudeerde architecten en beloftevolle jonge kunstenaars de kans bieden om een publieke opdracht te realiseren. De jonge deelnemers worden hierbij intensief begeleid door een aantal ervaren meters en peters. 

15 nieuwe energiezuinige appartementen in Hamme

SHM De Zonnige Woonst bouwt in Hamme 15 nieuwe appartementen die aan alle hedendaagse normen van comfort en energiezuinigheid zullen voldoen.

Opnieuw meer sociale leningen uitgereikt in 2018

In 2018 reikten het Vlaams Woningsfonds en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) samen 4.617 sociale leningen uit.

Fusie van drie SHM's tot Woonveer Klein-Brabant

De huurmaatschappijen Eigen Woning en Gezellige Woningen en de koopmaatschappij Kleine Landeigendom Klein-Brabant heten vanaf januari 2019 'Woonveer Klein-Brabant'. 

Masterplan voor duurzame wijk De Werve Hoef in Wijnegem klaar voor uitvoering

Voor de ontwikkeling van de duurzame wijk De Werve Hoef in Wijnegem gaven De Ideale Woning en de gemeente aan het ontwerpbureau Collectief Noord de opdracht om een masterplan uit te werken. Dat is nu klaar voor uitvoering.

Feestelijke opening van nieuwe leefbuurt in Tielen

De oude ‘Rozenwijk’ in Tielen … Onherkenbaar veranderd van een monotone woonwijk uit de jaren 70 in een hedendaagse frisse leefbuurt met een gevarieerd straatbeeld.

Twee SHM's fusioneren tot De Woonbrug

Op 30 juni 2018 fusioneerden Eigen Haard (Herentals) en De Heibloem (Olen) tot één sociale huisvestingsmaatschappij. Samen gaan ze verder onder de naam ‘De Woonbrug’. 

Fusie van twee SHM's tot Habitare+


Op 21 juni zijn de Deinse Sociale Bouwmaatschappij en de Merelbeekse Sociale Woningen gefusioneerd tot Habitare+.

Discussiedagen Sociale Huisvesting in december

De Discussiedagen Sociale Huisvesting willen een platform bieden om na te denken over de toekomst van de sociale huisvesting in Vlaanderen. Deelnemers schrijven voorafgaand een paper over hun analyse, visie of idee.

Fusie van twee SHM's tot WoonAnker Waas

Op 20 juni zijn de huisvestingsmaatschappijen WoonAnker en Gewestelijke Maatschappij voor Volkswoningen gefusioneerd tot WoonAnker Waas.

Toon alles

Uw nieuws hier publiceren?

Bezorg ons uw persbericht op communicatie@vmsw.be en wij plaatsen het erbij.