Publicaties en downloads

Startbrochure

De startbrochure (pdf - 783 kB) van de VMSW richt zich op wie nieuw is in de sector én in zijn contact met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. U leest in de brochure hoe wij u ondersteunen en via welke kanalen u ons kunt bereiken. Zo bent u meteen goed gestart. U kunt een gratis exemplaar toegestuurd krijgen als u mailt naar communicatie@vmsw.be.

Vakblad Woonwoord 

Woonwoord is het vakblad van de sociale huisvestingssector in Vlaanderen. Het verschijnt driemaandelijks, in januari / april / juli en oktober. U kunt zich gratis abonneren via de website als u binnen het doelpubliek (sector sociale huisvesting) valt.

Jaarverslag

Het jaarverslag bundelt de activiteiten van de VMSW en geeft enkele algemene cijfers over de sociale huisvesting in Vlaanderen. Het jaarverslag wordt al enkele jaren niet meer gedrukt. 

U kunt de jaarverslagen van 2010 tot 2016 downloaden en doorbladeren.

Digitale nieuwsbrief

Sinds november 2013 verstuurt de VMSW maandelijks digitaal nieuws uit naar geïnteresseerde abonnees. Het nieuws bestaat uit snelnieuws (actualiteit), agendapunten, een interessante website en een project in de kijker.

U kunt voorbije edities bekijken.

Abonneer u gratis via onderstaand inschrijfblok.
 


Tentoonstelling

De tentoonstelling '150 jaar sociaal wonen' van de VMSW geeft een boeiend overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het sociaal wonen in Vlaanderen en België. De 20 panelen kunnen gratis ontleend worden door huisvestingsmaatschappijen, gemeenten en scholen voor gebruik op hun evenementen waar een vleugje geschiedenis rond sociaal wonen niet mag ontbreken.

Werfbord

Werfdoek

Logo


Het basislogo is het volle themalogo en kunt u gebruiken om naar een breed publiek te communiceren.

Huiskleuren

Primaire kleur 

  • CMYK: 92/60/42/36
  • RGB: 23/70/91
  • HEX: #15 46 5B
  • Pantone: 3035 C

Secundaire kleur 

  • CMYK: 69/0/30/0
  • RGB: 57/184/189
  • HEX: #39 B9 BE
  • Pantone: 7472 C

Lettertype

Het lettertype Flanders Art Sans is een fontfamilie die speciaal voor de Vlaamse overheid is ontwikkeld.

Het lettertype bestaat vandaag uit de varianten ‘light’, ‘regular’, ‘medium’ en ‘bold’. In de toekomst komt er een update van het font met de varianten ‘ultra light’, ‘extra bold’, ‘cursief’ en ‘narrow’.

U kunt het lettertype opvragen via vlaanderen.be

Steek werfdoeken in een nieuw VMSW-kleedje

De VMSW schakelt gefaseerd over naar de nieuwe huisstijl van de Vlaamse overheid. U vindt de werfborden, –doeken en het nieuwe logo op deze webpagina. Voor uw nieuwe werven kunt u deze lay-outs gebruiken.